Η Kastoriarobotics στο SQLSaturday Πόρτο, Πορτογαλία

logo
Η KastoriaRobotics παραβρέθηκε στο #SQLSaturday429 το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας το Πόρτο.

Το SQLSaturday είναι μία δωρεάν εκδήλωση διάρκειας μίας μέρας για επαγγελματίες SQL Server η οποία παρέχει πληθώρα απο τεχνικά συνέδρια. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τα επόμενα προγραμματιζμένα SQLSaturday επισκευθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης ( SQLSaturday.com ).

Μέσω του session της Microsoft, “Let them hack with Tessel.io’s“ είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να πειραματιστούμε με την πλατφόρμα Tessel. Συγκεκριμένα υλοποιήσαμε 2 εφαρμογές, το Tessel Blinky, το οποίο ειναι αντίστοιχο με το Arduino Blink (ανάβει και σβήνει ενα LED), και δοκιμάσαμε το module για μέτρηση θερμοκρασίας και υγρασίας χώρου και τo module με αισθητήρα φωτός και μικρόφωνο.

Αξιοσημείωτο ειναι πως το Tessel περιλαμβάνει κεραία Wi-Fi για σύνδεση με ασύρματα δίκτυα η οποία μας δίνει την δυνατότητα προγραμματισμού μεσω cloud service στην πλατφόρμα Microsoft Azure.

Απαραίτητο για την επικοινωνία με την πλατφόρμα Tessel είναι να έχουμε προ εγκατεστημένο το Node.js. Ο προγραμματισμός γίνεται στον αγαπημένο μας Code Editor με Javascript.

Πληροφορίες για το Tessel θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας ( Tessel.io )

Παρακάτω θα βρείτε ενδεικτικές φωτογραφίες απο το event.

 

DSC03557 Screenshot_2 Screenshot_3 DSC03556

 

TM-00-00-fullyloaded-top

2 σχόλια στο “Η Kastoriarobotics στο SQLSaturday Πόρτο, Πορτογαλία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.