Πρώτη ματιά για το Lego Mindstorms

Το LEGO MINDSTORMS είναι μία τεχνολογία η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρία LEGO με σκοπό την εκμάθηση τόσο ρομποτικής, όσο και προγραμματισμού. Αποτελείται κυρίως από ένα κεντρικό “τουβλάκι” το οποίο είναι η κεντρική μονάδα επεξεργασίας, υπεύθυνη για την κίνηση του ρομπότ, καθώς και για τις εντολές που θα εκτελούνται, με διάφορες άλλες δυνατότητες  ανάλογα την τεχνολογία. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 3 τεχνολογίες, το RCX, το NXT, και τους περασμένους μήνες το EV3.

Προσφέροντας πληθώρα για τις βασικές ανάγκες κίνησης και των διάφορων λειτουργιών, διαθέτει ποικίλων ειδών εξαρτήματα όπως κινητήρες, μικρά μοτεράκια, αισθητήρες αφής, ήχου, απόστασης, καθώς και υπέρυθρες, blue tooth, και wifi, επιτρέποντας μεταφορά αλλά και έλεγχο του ρομπότ ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ανάμεσα σε όλα αυτά προσφέρει και κάποια ξεχωριστά εργαλεία για να μπορεί να επικοινωνεί και με άλλες συσκευές, όπως τις άλλες εκδώσεις του, προγραμματιζόμενες πλακέτες, χρήση λογισμικού για να συμβαδίζει με κινητά / φορητές συσκευές, όπως Android, καθώς και άλλα.

Ανάμεσα σε όλη την καλή διάθεση, το μόνο που περιορίζει τον ενασχολούμενο είναι η δικιά του φαντασία. Με αυτό εννοούμε ότι υπάρχουν τόσο διαφορετικά και πολλά εργαλεία για να συμβεί κάτι που χρειάζεται αρκετή σκέψη, όπως γρανάζια , πλατφόρμες, ρόδες, ακόμα και ερπίστριες , πλέον το προγραμματιστικό κομμάτι δεν είναι το μόνο που θα έπρεπε να μας ανησυχεί.


Γιώργος Μυλωνάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *