Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με την φωνή μας!

Μία ομάδα εθελοντών έχουν στόχο να διαβάζουν σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.  Άνθρωποι με προβλήματα όρασης, άνθρωποι που λόγω κάποιας ασθένειας δεν μπορούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι, παιδιά σε ιδρύματα ή φυλακισμένοι που είναι αναλφάβητοι.
Το δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα, η δράση της οποίας στοχεύει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες προκειμένου να ηχογραφήσουν βιβλία (για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών) και να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Έχουν ξεκινήσει αναγνώσεις σε γηροκομεία, οργανώνουν αναγνώσεις παραμυθιών σε ιδρύματα με παιδάκια, σε ορφανοτροφεία, διαβάζουν σε ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν ένα βιβλίο και θέλουν να φτάσουν μέχρι τις γυναικείες φυλακές της Θήβας, προκειμένου να εμπνεύσουν τις ίδιες τις μαμάδες που ζουν εκεί να διαβάσουν και να ηχογραφήσουν παραμύθια για να τα στείλουν στα δικά τους παιδιά!

Γίνε εθελοντής!
Ο καθένας μπορεί να προσφέρει λίγο από το χρόνο του για μία τοσο όμορφη ιδέα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

To Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό μάρκετινγκ της Google GOMC2016

Το Online Challenge Marketing Google είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές να βιώσουν και να ...